Bara ytterligare en Blågg…

wpid-img_20140521_092358.jpgIbland läser jag nåt gammalt inlägg här o där i min egen blogg.
En gammal dagbok med sina vindlande humörsvängningar, sina up’s and downs. ..och jag kan inte låta bli att förundras över hur man stånkat igenom så många underligheter utan att bli professionellt knas o hamna på dårhuset:)

Hursomhelst. ..tror det e rätt nyttigt att gå tillbaks. ..”kika på sig själv” …nu, när man har lite distans. ..å försöka förstå sig på alla fällor man travat rakt in i!
Hur lite självinsikt man haft. ..å hur man faktiskt jobbat rätt bra på att skaffa sig ett inte alltid så balanserat sinnelag!

Börjar förstå varför jag tillskrivs HSP (high sensitiv petsonality) av proffsen på mentalt mående…å jag börjar åxå,  sakta men säkert,  lära mig att leva med det utan att impulsivt riva ner allt jag byggt upp,  under något anfall av komplett revolt eller rastlöshet!

Jag känner för mycket av allt!
Jag känner min närhets humörsvängningar och låter det påverka mig enormt. ..är tex Danne inte på humör nån sällsynt gång,  så startar reaktionen o mig bums. ..
”Vad e det som felas”….” har jag sagt nåt dumt. ..gjort nåt korkat”…osv!

Mår jag inte bra på jobbet, så rasar hela världen o snabbt jobbar jag mig in i oros/ångest-tillstånd!
Förr kastade jag bara allt överbord. ..Fuck that,  typ. ..men nu är det inte riktigt så galet längre!
Nu bygger jag små planer på förändring. ..försöker förstå att allt negativt inte alltid är ”mitt fel”, och ”rider ut” mina känslostormar liiiite mer balanserat. ..

Jag kommer aldrig att hitta ett fullständigt lugn. ..jag är helt enkelt inte den typen av människa. ..jag kommer alltid leva med en liten oro och en magkänsla som gör sig påmind rätt vad det e. …men den stora skillnaden är att jag numera gör det tillsammans med någon som verkligen bryr sig om mig. ..som sakta men säkert får mig att förstå att man FÅR vara som jag är utan att det behöver betyda att man måste radikalt förändra allt!

Svårt att förklara. ..men jag ÄR en överkänslig,  lättoroad person som har lite svårt att fatta hur någon kan tycka om och älska mig för den jag är…eftersom jag ÄR som jag är. …typ! 🙂

Lägga saker inpå sig e min specialitet. .känna av, känna in…grubbla och kleta upp scenarion i huvudet,  det e så enkelt. ..leva efter devisen ”för bra för att vara sant” , det är min grej…men som sagt. ..
Jag HAR lugnat ner mig…jag har börjat förstå att det även finns positiva händelsekedjor och jag har börjat acceptera att jag är älskad. ..att jag kanske till och med förtjänar det!:)

Kort sagt. …ett botaniserade i gamla bloggen skadar inte. ..man blir aldrig för gammal för att lära känna sig själv litegrann. ..å som avslutning. ..den jag VAR,  vill jag aldrig någonsin mer BLI! 🙂

På återseende. …

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: