Bara ytterligare en Blågg…

…e att livet går vidare precis som förr….
….tror somliga!

När man förlorat någon, är INGENTING precis som förr längre!
Allt blir förändrat…och även om man befinner sig mitt i samma vardag, gör precis samma saker man alltid gjort, så är man i en bubbla där inget är sig likt!

Det har snart gått 2 år sedan mamma gick bort. ..2 år av innerlig sorg och saknad. ..2 år fyllda av overklighetskänsla. …och mycket har hänt!

Den första tiden var man förlamad. ..varje dag kändes det som att man skulle kvävas. ..bilderna av det sista dygnet förföljde hela tiden. ..livet kändes outhärdligt tungt att leva och många nattsvarta tankar florerade i skallen. ..

Man ” tog sig igenom”, men det var inte mer. …

De där månaderna känns som ett svammel nu….allt e ett enda stort surr….

Nu sitter jag i Stockholm. ..har jobb, världens finaste kille…en chans att leva mitt liv och skapa nya minnen. ..mamma är med mig i mina tankar dagligen,  men luften fyller mina lungor och jag kan tackla både de fina och de fruktansvärda minnena på ett annat sätt. ..
Jag tog mitt kliv och gav mig själv chansen att gå vidare på MITT sätt!

Mycket är förändrat. ..och många av oss ”närmast” anhöriga har på ett eller annat förändrat våra liv. ..var och en på sitt sätt!
Barndomsfamiljen finns inte längre. ..navet i vårt hjul är borta…men nya konstellationer har uppstått. ..

Minnet av min fina mamma bleknar aldrig, men med hjälp av det nya som sker,  å nya människor som gjort entré i mitt liv, ska jag fortsätta leva och ta hand om det jag har. ..ge det liv hon gav mig ett värde. ..och ta till vara på de dagar som är tillräknade just mig….

Livet går INTE vidare precis som förr…inte för de som blir kvar…men vidare går det…å det får man förvalta väl!

image

Annonser

Kommentarer till: "Det som händer när man dör…" (12)

 1. Livet går inte vidare som om inget hänt, utan trots att det hänt. Sorg är en process, den förändras hela tiden. Känslor kommer och går, minnen likaså. Men i förändringen finns ett hopp om att smärtan ska avta. Det gör den, med tiden. Saknaden blir kvar, men smärtan lindras.
  Har du nån att prata med?

  • Jag förstår att känslorna förändras och att det är ”up’s and downs” längs vägen. ..men jobbigt är det och allt i livet har blivit så väldigt annorlunda!
   Jag pratade med en kurator rätt länge, men det sista året har det varit mycket annat o jag känner väl egentligen att jag inte behöver det längre. ..har Danne o mina barn. ..och vem kan förstå mig bättre än dom?
   Tack för din kommentar.
   Kram.

 2. Stina´s Bucket sa:

  Klart att livet inte blir som förr. Att förlora en närstående är det smärtsammaste som finns. Alla hanterar sorg på olika sätt och det tar tid att bearbeta. Man får dock inte glömma allt det fina man hade tillsammans och med de minnena klarar man av att gå vidare. Kram

  • Minnen har jag i överflöd. ..Många fina, härliga minnen. ..men ibland gör de (också) så förbenat ont, och påminner mest om hur det aldrig mer kan bli!
   Jobbar som en galning på att förtränga minnet av det sista dygnet. ..men det e etsat som i berg!
   Hur som helst. ..jag har det ju generellt väldigt bra. ..å förr eller senare kanske det kommer en dag utan tårar…börjar bli dags för det tycker jag!
   Kram kram!

 3. Nehe du fröken 3 äpplen hög. Nu vill vi veta allt spännande som händer 😉

 4. i dag är en annan dag. Eller menar du annandag Jul?
  Gör inget även om jag ej har fejjan så vet jag vad du/ni gjort i helgen. Man får ju veta om man frågar rätt personer lilsom 😱😍😍
  I morgon är det äntligen FREDAG.

 5. Hon berättade om vädret som va dit ni skulle åka.

 6. Men…….. Åhhhhh 😭👎
  Längtar liksom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: